MANJ KRUHA IN VEČ IGER

Saj ni res...pa je!!!? Delavci so na cesti, naš premije pa se jim želi prikupiti na popolnoma neadekvaten način... namreč ,začel je prepevati, čistiti kopačke, preklinjati... vse v maniri »glejte, jaz sem tudi vaš, ljudski...«
Tako se je pridružil seriji tistih, ki so že pred njim razvlačili meh in nas tako ali drugače skušali zabavati.
Meni osebno vse skupaj zgleda bolj kot avdicija za novi resničnostni šov BITKA TALENTOV. Mandat za vodenje države pa bomo podelili tistemu, ki ga bo najbolj pihnil!
UBOGA DRŽAVA, KJER POLITIKI IGRAJO KLOVNE!!!
MI ŠOLANI KLOVNI PA SE UKVARJAMO Z MISLIJO, KAKO BI SE DALO REŠITI TA NAPAČNO ZAVRTENI SVET...?
Ne samo globalna gospodarska kriza, tepe nas tudi kriza vrednot. Kje na tej poti smo se tako globoko izgubili??? Kakšni so to zakoni, ki legalizirajo kriminal? Vsaka modra oblast ve, da je država tako močna, kot je močen (in zadovoljen) njen najšibkejši člen.
Nikjer se ne da neomejeno jemati. Ne naravi ,ne ljudem, ne svojemu telesu. Ne brez katastrofalnih posledic. Kakšna požrešnost vodi nekatere ,da jemljejo celo tam, kjer se več ne spodobi jemati. Dobro se spomnim časov, ko so bili taki kaznovani. Ampak, to so bili baje mračni časi, polni terorja, ko človek ni smel misliti s svojo glavo ,zdaj pa imamo svobodo. Oziroma eni so si vzeli veliko svobode na račun drugih.
Cinizem je, da je treba izsiljevati zajamčenih 600EUR plače in to v firmah ,kjer si delodajalec lahko izplača tudi po 20.000 EUR na mesec in več. Včasih so rekli »Če je vojska, je vojska za vse!«
Razslojili smo se. Ne samo na bogate in revne, zaposlene in brezposelne. Občutek imam, da bomo kmalu zapadli v kastni sistem. Kajti bonitete se dedujejo. Če si pa iz najnižje kaste, nimaš nobene možnosti priti na vrh, saj ti tvoji ne morejo omogočiti niti šolanja, niti zdravljenja v primeru bolezni.
ALI SMO SE ZA TO BORILI???
Marija Antonietta je izjavila: «Če nimajo kruha, naj jedo pa potico!«
In ta cinizem jo je stal glave.